Foto’s en verslagen Poëziemarathon 2017

De Poëziemarathon in Groningen vindt plaats van woensdag 25 januari tot en met woensdag 1 februari. Tijdens de Poëziemarathon doen we in woord en beeld verslag van alle optredens en die verslagen plaatsen we hier. Meelopen? Het volledige programma staat hier.

Woensdag 1 februari 2017

Rachel Raetzer schreef tijdens de Poëziemarathon verslagen voor ons, maar voor de marathon begon schreef ze het winnende gedicht voor de poëziewedstrijd ‘Anekdote‘.

Na de prijsuitreiking werd in de Kroeg van Klaas de dichtbundel All Inclusive gepresenteerd. Rachel Raetzer was erbij: “Wat een mooie foto van mij! En heb ik dit echt over mezelf gezegd? Fantastisch.” “Narcist,” wordt er naast me gefluisterd.

HV_Woordenweger-05Dinsdag 31 januari 2017

Rachel Raetzer bezocht voor ons de workshop Laboratorium de Woordenweger in GRID Grafisch Museum: “van alle kanten komt ‘Renée, hoe doe ik dit? Renée, waar vind ik dat?'”

 

 

Maandag 30 januari 2017

Mirjam Deckers was voor ons bij de presentatie van de gedichten die Esmé van den Boom voor ontbijtpoëzie schreef en ging ook naar Godert Walter voor een portie Russische kindergedichten: De verbindende kracht van poëzie.

Zondag 29 januari 2017

Tim Hofman trok in Leegkerk een volle zaal. Esmé van den Boom deed voor ons verslag.

Zaterdag 28 januari 2017

Mirjam Deckers deed voor ons verslag van de optredens van de Schrijversvakschool, Urban House en de stadsdichters: “Een soort openingsscène van ‘The A-team’ wandelt mijn vizier binnen

Rachel Raetzer was er ook bij en schreef twee verslagen: de woordencarrousel over Stationspoëzie en ‘Een laatste saluut van oudgedienden‘ over de stadsdichters.

Vrijdag 27 januari 2017

HV_ontbijtpoezieHEMA-02RUG Huisdichter Esmé van den Boom organiseerde ook vandaag Ontbijtpoëzie. Rachel Raetzer deed verslag: “Als er plotseling een mevrouw met een camera naast haar staat te fotograferen, valt het ineens op: oh ja, hier werkt de huisdichter.”

In Zuidhorn werd vrijdagavond Bree Kroeze verkozen tot kinderdichter. Esmé van den Boom was erbij en deed voor ons verslag: “Als de winter in mij waait, dan waan ik mij naar buiten”

 

Donderdag 26 januari 2017

Donderdagavond werd de VSB Poëzieprijs 2016 uitgereikt in Groningen. Rachel Raetzer deed voor ons verslag en schreef over de winnaar: “Uit haar bundel Kwaad Gesternte spreekt een somber wereldbeeld, maar tegelijkertijd de hoop en de wilskracht om als mens in deze tijd toch iets op te bouwen.”

RUG Huisdichter Esmé van den Boom is drie dagen lang ‘s ochtends in de HEMA te vinden waar ze aanschuift bij ontbijtende bezoekers om ter plekke een gedicht te schrijven.

Verslag: Tot rust komen met een typemachine

Focus Groningen publiceerde een fotoverslag.

Rense Sinkgraven interviewde Elmar Kuiper in het Groninger Forum. ‘Een gulle lach en een dik Fries accent.

Woensdag 25 januari 2017

Stadsdichter Kasper Peters presenteerde in het Groninger Forum een vijftal poëzieposters die hij ter afsluiting van zijn stadsdichterschap cadeau deed aan alle Groningse basisscholen.

Verslag: Haal nooit het kind uit Kasper.

Focus Groningen publiceerde een fotoverslag.

In Haren vond Poëzie in de galerie plaats. Verslag: Wassen met koud water.

Kasper peters neemt afscheid al s stadsdichter en onthult 5 posters op gedichten van hem, OB forum, groningen

Foto’s: Henk Veenstra.