Programma

20jan

24jan

25jan26jan27jan28jan29jan30jan31jan

 

jan
26
vr
2018
Literaire wandeling J.J.A. Goeverneur en plechtige knollegging op diens graf @ Groninger Forum Bibliotheek
jan 26 @ 14:00 – 16:00

Je loopt mee in een literaire tocht langs plekken in de stad Groningen, waar de beroemde (kinder)dichter J.J.A. Goeverneur heeft gewoond en gewerkt. Een stadsgids vertelt over het
intrigerende leven van Goeverneur, die o.a. bekend is van het liedje In een groen, groen, groen,
groen knollen- knollenland.

Vertrekpunt van de wandeling is de entree van de Groninger Forum Bibliotheek. De wandeling eindigt bij Goeverneurs graf op de Zuiderbegraafplaats waar plechtig een knol wordt gelegd. Hierbij reciteren voordrachtskunstenaars zijn drie bekendste gedichten.

Foto: olieverfportret door J.H.Egenberger. wikipedia

Optreden Esmé van den Boom @ Boekhandel Van der Velde
jan 26 @ 15:00 – 16:00

Esmé van den Boom, masterstudente letteren, was universiteitsdichter van 2016-2017. Zij  publiceerde de bundel Zomerwee. Esmé is al enkele jaren literair actief, als dichter en als singer songwriter onder de artiestennaam Mees. Afgelopen jaar won ze de schrijfwedstrijd Write Now!
Groningen. Zij draagt deze middag voor uit eigen werk.

Foto: Henk Veenstra

Poëzie Met @ Theater de Kapel
jan 26 @ 20:30 – 22:30

Poëzie Met is al jaren een begrip. Een avond vol poëzie en muziek in het theater, met gevestigde namen uit het hele land en debutanten die hun vuurdoop beleven op de planken van de Kapel. De sfeer is gemoedelijk, de kwaliteit top en de drankjes goedkoop.

Er zijn optredens van Marijke Hooghwinkel, Annegreet Bos, Eli Valk, Tiedo Groeneveld, Lilian Zielstra, Melissa Ketelaar en Sander Bisselink.

Foto: Henk Veenstra