Terugblik Poëziemarathon 2018

Zeven dagen lang poëzie in de stad en provincie Groningen: wat een feest was de 19e editie van de Poëziemarathon! Wil je lekker nagenieten, of ben je nieuwsgierig, klik op de diverse linkjes hieronder.

Coen Peppelenbos schreef over de VSB Poëzieprijs Tournee in de watertoren. Irene Wiersma zette gedichten van Joost Baars, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld op muziek. Die zijn terug te luisteren op haar youtube-kanaal.

Maarten Praamstra was bij de bundelpresentatie van de Dichtclub in de Kroeg van Klaas. Daniëlle Fluks over de plechtige knollegging op het graf van J.J. A. Goeverneur. Op de site van Corien Oranje smul je van een verslag over DAAR KOMEN DE KINDERDICHTERS! tournee. Het DvhN kopt: Gokken mag ook bij eerste Poëzie Pubquiz in café De Molleboon in Groningen. Glasnost nodigde een aantal dichters uit in de studio voor een Poëziespecial.

Tien promovendi presenteerden samen met tien jonge dichters hun passie voor wetenschap tijdens de Scienceslam.  De universiteitskrant was erbij Het optreden van de winnaars werd gefilmd door de universiteit. En dit is nog maar een greep uit alle activiteiten tijdens de Poëziemarathon, dus op naar de 20e editie volgend jaar!

Wil je meer foto’s zien van Henk Veenstra? Op facebook staan de fotoalbums van de Poëziemarathon 2018 en van Daar komen de kinderdichters!